gallery/banner

Det var nog flera som såg att det landade ett segelflyplan i Bengtsheden en sommar. Här kommer ett tack och lite bilder på landningen från flygaren:

 

Hej Bengtshedenbor! 

I sommar nämligen den 19 juli var jag ute och segelflög men det bar sig inte bättre än att jag var tvungen att landa i Bengtsheden.

Det var en trevlig plats många bybor och förbipasserande kom ner och tittade och pratade. Jag hade blev kvar i flera timmar innan några av mina klubbkamrater kom med transportvagnen för att hämta. 
Mest tacksam är jag för den dam som kom ner och bjöd mig på kaffe och bullar. Tack så mycket för det vem det nu var? 

Vänliga hälsningar 

Bo Forsberg

gallery/flygare copy

Och så här såg planet ut:

gallery/segelflyplan copy

Söndagen den 13/1 kom det cirka 15 barn och 20 vuxna till bygdegårdens julgransplundring. Vi fikade gott och delade ut en hel del vinster i lotteriet. Alla dansade glatt runt granen under ledning av Imla Lindborg. Erik Lindborg och Janne Åslund stod för musiken både till dansen och lite därutöver. Fram emot slutet av plundringen dök en snäll, glad och dansat tomte upp och delade ut presenter till alla barnen. Det var roligt att så många kom och att alla såg ut att ha trevligt.

gallery/20190113_155553
gallery/20190113_162353

Årsmötesförhandlingar genomfördes den 31 mars 2019. Det kom ett 20-tal personer. Delar av Svärdsjö spelmanslag underhöll med  en vals, en polka och en polkett efter Sveds-Jan från Bengtssheden. Vi som lyssnade blev sugna på mer.  Vi tackade av Anders Fahlén som slutar som ordförande och Karin Bengtshed som också lämnar styrelsen. 

 

 

 

Alf Hedlund drog fullt hus när han söndagen den 24/2 visade sina filmer från bygden. Riktigt roligt! Den ena filmen handlade om Borgärdet under 50- och 60-talen. Den andra om Svärdsjö Mekano. Både miljöer, byggnader, verksamheter, människor och anekdoter presenterades. Det var intressanta och uppskattade filmer med många igenkänningar från publiken. Riktigt lyckat. Vi vill tacka Alf så väldigt mycket. Likaså vill vi skicka ett tack till alla som skänkte ett bidrag till bygdegården. Sammanlagt förstärktes kassan med nästan 2200 kronor.

gallery/kollage

Innan årsskiftet fick skylten på bygdegårdens lada belysning och syns därför betydligt bättre i vintermörkret.