Senaste Händelse

Pysseldag i bygdegården

Vi var cirka 25 glada och kreativa barn och vuxna som tillbringade en lördag förmiddag med att måla, pyssla och fika. Trähästar blev dekorerade. Det skapades tomtar av garn och kottar. Vi målade julkort och bilder, stora och små. Det var också flera som tyckte om att göra pärlplattor. En del av materialet hade vi fått ha kulturföreningen Skådebanan.

Bygdegårdens dag i Bengtsheden

I strålande sol genomförde vi söndagen den 14 maj Bygdegårdens dag i samarbete med Malisgården Chark & Butik, deras olika djur och inte minst grissläppet.

Bilar stod parkerade efter hela byvägen när det var dags för grissläppet

- Det var andra året som vi gemensamt ordnade detta. Det är så roligt att det lockar både barnfamiljer och många andra i alla möjliga åldrar. Det känns som att vi har skapat en vårtradition tillsammans.

Längst köer i Bygdegården blev det till ansiktsmålning och ponnyridning. Men även lotteri och fika drog stort intresserade till sig. Extra roligt var det att kunna presentera en fotoutställning med den lokale landskaps- och naturfotografen Tomas Morén, vars fantastiska bilder väckte både beundran och stämningsfulla upplevelser.

Vi visade också delar av Björn Bermans Hembygdsfilm från 2000. Igenkänning, glädje och nostalgi kan nog beskriva upplevelsen av att se filminslaget. Det är bra att det finns en hel serie av Hembygdsfilmerna, så vi kan visa avsnitt ur andra årgångar till det är dags för Bygdebgårdens dag 2024.

Solveig Bergqvist Larsson och hennes musikant Krister Högberg underhöll oss fredagen den 24/3 med fascinerande livserfarenheter och härlig musik. Ca. 25 personer roades och berördes av Solveigs berättelse. Sen fikade vi och det blev en mycket fin kväll.

BÄST I TEST

Cecilia Kyllinge besökte söndagen den 12 mars oss med en enkvinnsföreställning. Med sång, energi, humor och tänkvärda inslag underhöll hon publiken. Som syns på bilderna, så fick vi möta karaktärer av de mest skiftande slag.. Bygdegården var fullsatt med en härlig publik. I pausen bjöds på fika och tillfälle att prata med bordsgrannarna.

Julgransplundring

Söndagen den 15 januari träffades ett helt gäng barn och vuxna och dansade ut julen. Vi fikade, barnen fick välja lotterivinster och alla var med och dansade. Våra musikanter förhöjde stämningen och glädjen runt granen. Sedan fick vi också besök av tomten som delade ut presenter till alla barnen.

Tomtevandring

Den 11 december 2022 samlades ett helt gäng barn och vuxna för att med facklor i händerna vandra till skogs och tomtens brevlåda.

Tomten fick ta emot en hel del önskelistor.

När det var klart vandrade alla tillbaka i mörkret till bygdegården, där det serverades glögg, saft och pepparkakor.

Måla egna dalahästar

Lördagen den 12 november träffades tio vuxna och knappt femton barn för att tillsammans och utifrån var och ens fantasi och lust, måla dalahästar. Det blev en härlig eftermiddag med färgklickar, penseldopp, koncentration, umgänge, fika och en massa härliga hästar att beskåda. Det här var andra gången som vi genomförde aktiviteten och vi gjorde det i samarbete med kulturföreningen Skådebanan.