Senaste Händelse

Bygdegårdens dag

Här är tre foton från vår soliga bygdegårdens dag. Tack alla som hjälpte till!

Även i år var visningen av inslag från Björn Bergmans bygdefilmer populär. Många hjälpte till. Ett särskilt tack dock till Tore och Annika Östberg för den fina konstutställningen.

Tack också Svärdsjö järn och Cantina del Re för lotterivinsterna och tack Martin Lazar som gladde barnen med fina ansiktsmålningar.

Rhythm & bluesföreställning med Violet Green

Det blev ett rejält tryck på bygdegården när Violet Green den 27 januari bjöd på svängig musik, från flera decennier. De delade också med sig av musikhistoria med fokus på kvinnor som pionjärer. Violet Green bjöd verkligen på sig själva, på härlig musik och en perfekt lördagkväll. Superlyckat, helt enkelt!

Julgransplundring i Bengtsheden 2024

Det blev en härlig stämning när barn och vuxna den 14 januari, dansade ut julen i bygdegården. Härlig musik som vi både kunde sjunga och dansa till bidrog till glädjen och värmen i rummet. Vi fikade gott och alla barn vann något i lotteriet. Sedan kom faktiskt också tomten dit. Lite ledbruten efter en intensiv arbetsperiod var han, men ställde ändå upp på en sista dans runt granen, innan den skickades ut och tomten åkte hem till sitt. Föreningen vill också tacka ICA Svärdsjö för bidraget med tomtens klappar.

Tomtevandring i Bengtsheden 2023

Söndagen den 10 december samlades ett helt gäng barn och vuxna för att i ljuset av facklor vandra till tomtens brevlåda och lägga i sina önskelistor.

God Jul från oss här på Bygdegården!

Pysseldag i bygdegården

Vi var cirka 25 glada och kreativa barn och vuxna som tillbringade en lördag förmiddag med att måla, pyssla och fika. Trähästar blev dekorerade. Det skapades tomtar av garn och kottar. Vi målade julkort och bilder, stora och små. Det var också flera som tyckte om att göra pärlplattor. En del av materialet hade vi fått ha kulturföreningen Skådebanan.

Bygdegårdens dag i Bengtsheden

I strålande sol genomförde vi söndagen den 14 maj Bygdegårdens dag i samarbete med Malisgården Chark & Butik, deras olika djur och inte minst grissläppet.

Bilar stod parkerade efter hela byvägen när det var dags för grissläppet

- Det var andra året som vi gemensamt ordnade detta. Det är så roligt att det lockar både barnfamiljer och många andra i alla möjliga åldrar. Det känns som att vi har skapat en vårtradition tillsammans.

Längst köer i Bygdegården blev det till ansiktsmålning och ponnyridning. Men även lotteri och fika drog stort intresserade till sig. Extra roligt var det att kunna presentera en fotoutställning med den lokale landskaps- och naturfotografen Tomas Morén, vars fantastiska bilder väckte både beundran och stämningsfulla upplevelser.

Vi visade också delar av Björn Bermans Hembygdsfilm från 2000. Igenkänning, glädje och nostalgi kan nog beskriva upplevelsen av att se filminslaget. Det är bra att det finns en hel serie av Hembygdsfilmerna, så vi kan visa avsnitt ur andra årgångar till det är dags för Bygdebgårdens dag 2024.

Solveig Bergqvist Larsson och hennes musikant Krister Högberg underhöll oss fredagen den 24/3 med fascinerande livserfarenheter och härlig musik. Ca. 25 personer roades och berördes av Solveigs berättelse. Sen fikade vi och det blev en mycket fin kväll.